تا پیش از تصویب این قانون اگر درزمان خیار فسخ فروشنده خریدار مال مورد معامله را به ثالث می فروخت و سپس فروشنده اول از حق فسخ خود استفاده می نمود خریدار شخص بدون سمت تلقی می شد و معامله او با ثالث فضولی در نظرگرفته می شود و در صورت عدم تنفیذ فروشنده اول مال مجددا به مالکیت فروشنده اول (منتقل عنه) درمی امد.
اما با تصویب قانون الزام به ثبت معاملات غیر منقول مصوب ۱۴۰۳ طبق تبصره یک ماده یک این قانون اگر در زمان خیارفروشنده که به تعبیرقانون جدید تاقبل از ثبت فسخ یا انفساخ، خریدار(منتقل علیه) مال موضوع معامله را به ثالث به طور رسمی منتقل کند و سپس فروشنده دوم نیز حق فسخ معامله دوم را نداشته باشد یا معامله را اقاله ننماید این انتقال به ثالث درحکم تلف حکمی می باشد بنابراین با اعمال حق فسخ یا انفساخ معامله اول ،معاملات بعدی همچنان پابرجا و نافذ می باشند و سبب انحلال قراردادثالث نمی گردد که دراین صورت دارنده حق فسخ(فروشنده اول) به قیمت روز مال غیرمنقول، باید به منتقل الیه مراجعه نماید. اما اگر منتقل الیه (خریدارمعامله اول)حق فسخ معامله دوم را داشته باشد یا به هر نحو مال موضوع معامله به مالکیت وی درآید باید عین مال را به فروشنده اول تحویل دهد.
نویسنده :بهاره سادات هاشمی زاده
دفترحقوقی دکترفرهنگ پور مشاورشما درتمام مراحل می باشد،برای دریافت مشاوره رایگان درزمینه ثبت برندبا ماتماس بگیرید. ۹۱۶۹۳۳۱۹-۰۲۱